Noticies

FSIE REIVINDICA EL PAPER DE L'EDUCACIÓ COM A ELEMENT TRANSFORMADOR EN EL SEU DIA INTERNACIONAL

24 gener webLa Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament es suma a la celebració de la quarta edició del Dia Internacional de l'Educació, commemoració promoguda per l'Assemblea General de les Nacions Unides, amb l'objectiu de destacar la importància de l'Educació com a pilar fonamental del benestar humà i element impulsor de progrés.

 

El tema triat enguany per la UNESCO, tot i amb el context de la pandèmia mundial, gira entorn de les transformacions més importants que han de dur-se a terme per a fer realitat el dret fonamental de tots a l'educació i construir un futur més sostenible i inclusiu. En aquest context, FSIE ha decidit sumar-se a aquesta iniciativa amb la campanya “L'Educació és una arma de construcció massiva”. Amb aquest lema, cita de la famosa historietista i autora de Pérsepolis Marjane Satrapi, el sindicat ha volgut posar en relleu l'increïble poder transformador de l'educació i el seu paper fonamental en el desenvolupament de les societats del futur.

 

Com afirma la UNESCO, és el moment de reforçar l'educació incrementant la col·laboració i la solidaritat internacionals amb l'objectiu de col·locar a l'ensenyament i l'aprenentatge al llarg de tota la vida en el centre de l'agenda mundial. Per a això és imprescindible planificar la transformació digital i establir mecanismes per a fer costat als docents i garantir el desenvolupament del potencial de cada persona.

 

FSIE vol aprofitar l'oportunitat per a fer, una vegada més, una crida als agents socials i polítics perquè s'involucrin de manera urgent en la tan necessària transformació del sistema educatiu perquè cap nen o nena es quedi enrere i ha de girar entorn de tres eixos fonamentals: docents, innovació i finançament. Per a això, FSIE insta les administracions a augmentar de manera significativa la inversió en educació a fi d'assegurar la provisió de tots els recursos econòmics i humans possibles perquè les nostres nenes i nens tinguin garantit l'accés universal a una educació de qualitat, inclusiva i equitativa.

 

Des de FSIE volem insistir, una vegada més, que perquè tot això sigui possible no es pot descurar el pilar fonamental que sosté el sistema educatiu: els professors. En aquesta línia continuarem reivindicant la creació d'una Llei de la Professió Docent que reguli els drets i obligacions de tots els professionals de l'ensenyament amb independència de la naturalesa dels seus centres de treball. Només d'aquesta manera podrem establir les bases d'un sistema educatiu en el qual la figura del professor es respecti i en el qual es valori la importància que la seva labor té en el desenvolupament del teixit social que conformarà les comunitats del futur.

 

Per tot això, a FSIE reafirmem el nostre compromís de continuar treballant, des del nostre àmbit d'actuació, per a garantir unes condicions laborals i salarials dignes i justes als professionals de l'ensenyament concertat, privat i d'atenció a persones amb discapacitat, i per a aconseguir que l'educació es converteixi en motor indiscutible de la justícia social, pau i desenvolupament necessaris per a proporcionar als nostres nens i nenes un futur prometedor.