Xè Congrès

Amb el lema PACTE ESCOLAR I DIGNIFICACIÓ PROFESSIONAL, se celebrà, els passats 12 i 13 de juny de 2009, a Madrid, el Xè Congrès de FSIE. Més de dues-centes cinquanta compromisaris que representaven a tots els sindicats que formen part de FSIE, debatiren en aquest Congrés, els temes que més preocupen als què formem part de la Comunitat Educativa.
 
Parlar de Pacte Escolar a hores d'ara, no deixa de ser un desig no complert pels responsables educatius i pels partits polítics que pretenen mantindre els seus ideals abans que no arribar a cap acord més que mai necessari.
 
En els centres educatius es van produint petits avanços entre els qui formem part d'aquest món: pares i mares, treballadors, patronals, sindicats, etc., que segueixen buscant el bé de la educació com a fi.
 
Però aquest Xè Congrès ha estat important també per haver estat la renovació de FSIE. Es tracta d'un punt i a part de la història del sindicat. La nova Secretaria General va estar avalada pels vots d'una immensa majoria dels assistents. El nou secretari, Jesús Pueyo, es va comprometre, ell i tota la seva junta directiva, a treballar amb il·lusió per avançar amb els objectius marcats en els congressos anteriors i així poder arribar, FSIE, a ser el referent sindical necessari en el món educatiu privat.
 

 
FSIE és, des dels orígens, un sindicat independent i continuarà així. Però, FSIE, com a sindicat majoritari a l'Ensenyament Privat, ha d'establir un nom model de sindicalisme, més professional, amb persones més preparades i implicades en la protecció dels professionals i del sector del nostre país.
Aquest és el nostre objectiu.
.