Noticies

FSIE VISIBILITZA EL DIA MUNDIAL DE LA SÍNDROME DE DOWN I CONVIDA A PRACTICAR L'EMPATIA

Dia de la Síndrome de Down web e Instagram    La Síndrome de Down afecta a milers de persones a tot el món. El 21 de març és el Dia Internacional en el qual ens unim a les persones que el pateixen per a mostrar-los el nostre suport. Des de FSIE creiem en una societat plural i empàtica, en la qual cabem tots. Per això, hem elaborat una campanya de reivindicació i conscienciació, sota el lema #QueResEnsSepari.
 
    L'any passat, l'asoaciació DOWN España va utilitzar aquest mateix lema, interpel·lant als ciutadans a prendre part en la seva iniciativa: "Suma't a la campanya #QueResEnsSepari", en al·lusió al fet que "Si tenim tantes coses en comú, per què deixem que només un cromosoma ens separi?".
   
    Segons DOWN España, la falta d'amistats i oportunitats de socialització a les quals s'enfronten les persones amb síndrome de Down quan aconsegueixen l'adolescència i l'edat adulta són un dels problemes principals que tenen. Des de l'ONG assenyalen que prop d'un 24% del col·lectiu diu no tenir amics i un 62% té poques o cap oportunitat per a fer noves amistats, la qual cosa suposa una possible causa de frustració i un augment de possibilitats d'interferir en l'estat d'ànim, benestar i fins i tot produir depressió.
 
    Per a canviar aquesta situació, en la mesura de les nostres possibilitats, des de FSIE ens unim a l'entitat per a conscienciar i continuar aprofundint en el camí de la inclusió i empatia que recorrem com a societat. Us animem que difongueu el missatge amb el hastag #QueResEnsSepari en xarxes socials i al fet que siguem exemple coherent d'aquests valors que ens representen com a organització, referent tant en educació com en atenció a persones amb discapacitat.