FSIE CONVOCA VAGA AL SECTOR DE L

 La LOMCE, una llei de futur incert,
tramitada i elaborada d'esquena a l'Educació Concertada.
 

FSIE fa una crida a tots els treballadors/es de l'Ensenyament Concertat per a que el proper dia 24 d'octubre secundin la vaga en tot el sector.

Com a professionals de l'ensenyament hi tenim molt a perdre! a nivell laboral i educatiu.


       Novament els alumnes, els professionals i els centres seran els grans perjudicats, ja que el sistema educatiu espanyol seguirà sense tenir estabilitat.  

 
 
 
         FSIE, sindicat majoritari a la resta del Estat, de l'ensenyament privat i concertada amb el 40% de la representativitat, preocupat per l'aprovació de la reforma educativa, ja que sense consens, la seva aplicació i durada estarà condicionada a la permanència al govern del partit que la promou.

AVUI 11 DE MARÇ COMENÇA EL PERÍODE DE PREINSCRIPCIÓ I MATRICULA D’EDUCACIÓ INFANTIL, PRMIÀRIA I ESO

Comença el procés de preinscripció i matriculació per al curs vinent.

            Avui dilluns 11 de març s’ha obert el període de presentació de sol·licituds per als ensenyaments de segon cicle d’educació infanti i ensenyament obligatori, un termini que s’allargarà fins el divendres 22 de març.
 
            Enguany s’oferten 1.547 places escolars, l’equivalent a 62 grups per P3 i 902 places –54 grups– de primer d’ ESO. Així doncs, les famílies amb infants nascuts l’any 2010 o amb nens i nenes que finalitzin el sisè curs de l’Educació Primària han de realitzar la preinscripció per al curs 2013·2014 en el nivell de P3 i primer d’ ESO, respectivament.
 
            Pel que fa a la resta de terminis:
  • 11 d’abril: es publicarà la llista amb els barems a partir de totes les sol·licituds rebudes,

LA CONSELLERA IRENE RIGAU PARLA DE LA CONCERTADA A 59 SEGONS

 La Consellera Irene Rigau va assistir, al programa 59 segons de Televisió Espanyola a Catalunya, el passat  22 de febrer.

Una de les preguntes dels assistents va ser què en pensava de la Concertada i podeu estar ben segurs que no ens va defraudar.  Va fer una defensa de la Concertada com un servei que presta a la societat, com una possibilitat de poder triar els pares el centre educatiu que creuen més adequats per a l'educació dels seus fills, etc.

Una altra afirmació valenta i decidida va ser quan la Sra. Rigau va reconèixer que els professionals de la Concertada no tenen homologat el salari amb la Pública, que falten per completar les plantilles i que les  retallades no signifiquen baixar la qualitat de l'ensenyament.

Des de FSIE-CAT ens alegrem d'aquestes paraules i l'encoratgem a que pugui aconseguir l' homologació plena, que faci que la Concertada no estigui discriminada per tenir-ne moltes menys condicions: materials, de personal, etc.

Podeu seguir el programa al següent enllaç; dura aproximadament 35 minuts i es força interessant.

 

FSIE-CAT NO SECUNDARÀ LA VAGA GENERAL

FSIE-CAT NO SECUNDARÀ LA VAGA GENERAL


La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (FSIE) considera que aquesta convocatòria arriba tard per detenir les inapropiades mesures del Govern, però molt oportuna davant les eleccions sindicals que se celebren aquest any en tots els sectors, i on els sindicats convocants –UGT i CCOO– es juguen molt.

Durant la reunió mantinguda dijous 9 de setembre, la Secretaria General i els Secretaris Generals de les Federacions Autonòmiques de la Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (FSIE), han decidit NO RECOLZAR la convocatòria de vaga general realitzada pels sindicats CCOO i UGT per al proper 29 de setembre. Consideren que la convocatòria arriba tard per aturar les reformes i denuncien la passivitat d'aquests sindicats quan les mesures encara no havien estat aprovades pel Parlament.

FSIE considera que el temps de les mobilitzacions –si el que es volia era protegir als treballadors– era abans que s'aprovessin les mesures governamentals, i no quan ja s'han aprovat i només es compleixen els interessos particulars dels sindicats convocants. De fet, FSIE es va posar en contacte amb aquests sindicats al maig perquè es convoqués als representants de TOTS els treballadors per a una mobilització conjunta i al seu degut temps, però el seu afany de protagonisme ho va fer impossible i va deixar passar l'oportunitat.


D'altra banda, FSIE ha escoltat a nombrosos polítics predicar durant l'últim any sobre el fonamental que és l'educació, la inversió en aquest capítol i la dignificació dels seus professionals. Però, a l'hora de la veritat, han generalitzat la reducció del sou dels docents de la concertada i la pública. Per això, FSIE defensarà als treballadors en els tribunals i treballarà perquè no s'aprovin uns Pressupostos que van a reduir encara més la inversió en educació.


 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

 
What do you want to do ?
New mail

taules banner web

 

 
 
What do you want to do ?
New mail

 

 

Poster octubre 2021

 
What do you want to do ?
New mail

 

 

 
What do you want to do ?
New mail