FSIE, sindicat majoritari en el sector de l'Ensenyament privat i concertat, un cop més, manifesta la seva sorpresa davant l'anunci per part del Govern d'un nova retallada de 3.000 milions d'euros en Educació a pocs dies d'haver-se presentat al Congrés el Projecte de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2012 en el qual no es reflecteixen cap d'aquestes mesures.


A falta de conèixer el document escrit o que el Ministeri convoqui la Taula Sectorial de l'Ensenyament Concertat per comunicar què és el que es pretén fer i com, FSIE valora que:


La Conferència Sectorial, celebrada ahir, torna a posar de manifest la imperiosa necessitat d'assolir un Pacte d'Estat en matèria d'Educació.


Les mesures proposades van en perjudici de la qualitat educativa i no van encaminades a reduir ni l'abandonament ni el fracàs escolar i per això no incideixen en la millora del sistema educatiu.


L'increment del nombre d'alumnes per aula propiciarà l'agrupament de classes, el tancament de moltes unitats i la consegüent pèrdua de llocs de treball.

A Catalunya el professorat de l'ensenyament concertat ja treballa 25h lectives setmanals per falta de finançament per part de les administracions públiques, i l'increment de les hores lectives al professorat afectarà a l'ensenyament concertat en aquelles comunitats autònomes en què s'havia pactat ia una jornada per sota de les 25h. Aquesta situació obligarà a la reducció i acomiadaments de les plantilles dels centres.


No cobrir les substitucions del professorat que estigui de baixa, altra de les mesures aprovades ahir, suposa un clar perjudici per a l'alumnat en no poder rebre la impartició del currículum escolar en condicions normals, amb el que això comporta i obligar el professorat a "mantenir els alumnes a l'aula ".


Per això, FSIE, un cop més, reclama al Ministeri d'Educació convoqui el més aviat possible la Taula Sectorial de l'Ensenyament Concertat a fi de conéixer les noves mesures que es pretén aprovar i explicar i valorar les possibles conseqüències.

 

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 39 convidats/des i cap membre en línia

 

juliol20
p1

 

oasispertotlany