COMUNICATS I BUTLLETÍNS

BUTLLETÍ  Nº 1

1 de desembre de 2013

BUTLLETÍ Nº 2

5 de desembre de 2013

 

BUTLLETÍ Nº 3

16 de gener de 2014

 

 

BUTLLETÍ Nº 4

30 de maig de 2014

 BUTLLETÍ  Nº 5

14 de novembre de 2014
 BUTLLETÍ Nº 6

14 de gener de 2015
Butlletí4Exempció    
BUTLLETÍ Nº 7

10 de febrer de 2015
 BUTLLETÍ Nº 8

12 de febrer de 2015
 BUTLLETÍ Nº 9

9 de febrer de 2017
   tapa web butlletí 9
    BUTLLETÍ Nº 10


BUTLLETÍ Nº 11

5 de juliol de 2018
 

APROVADA LA LLEI GENERAL DE DRETS DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

 
APROVAT EL TEXT REFÓS DE LA LLEI GENERAL
DE DRETS DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT
I DE LA SEVA INCLUSIÓ SOCIAL
 

            La Llei General de Discapacitat assegurarà que estigui contemplada en totes les actuacions polítiques i per totes les Administracions.

 

 

            La norma defineix, per primera vegada, els diferents tipus de discapacitat i protegeix especialment als qui siguin susceptibles de sofrir "discriminació múltiple". 
           
           La Llei inclou un títol dedicat als drets de les més de quatre milions de persones amb discapacitat a Espanya, sense precedents a la nostra legislació, que aborda la seva protecció en tots els àmbits.El principi de llibertat en la presa de decisions de les persones amb discapacitat es reconeix de manera expressa.

JESÚS PUEYO, SECRETARI GENERAL DE FSIE, VALORA LES DARRERES ESMENES PRESENTADES A LA LOMCE.

 
LA LLIBERTAT D'EDUCACIÓ
SEGUEIX SENSE ESTAR GARANTIDA

 

 

            El nostre Secretari General, Jesús Pueyo, valora les darreres esmenes introduïdes en la tramitació de la LOMCE.
 
Denúncia, entre altres qüestions, que no s'ha guanyat en llibertat per als pares.
 
 
“... Com valora les esmenes que s'han aprovat al Senat sobre la Llei  Wert? Milloren el text?

            És difícil valorar si realment les esmenes introduïdes en el Senat milloren o no el text. No és una bona carta de presentació per a una Llei haver tingut tres textos diferents abans d'iniciar el seu tràmit parlamentari, dos dictàmens del Consell Escolar de l'Estat i nombroses esmenes al Congrés i en el Senat fins i tot del propi partit que la sustenta.
 
            No obstant això, el Partit Popular ha volgut evitar, en aquest últim tràmit davant el Senat, que a la Llei hi figuressin qüestions que havien suscitat un fort rebuig. En relació al sector de l'ensenyament concertat, hem de destacar que el PP ha retirat la seva esmena a l'art. 117 per la qual les empreses podien modificar substancialment els salaris dels professionals dels centres concertats. També ha inclòs la normativa laboral com a referència a l'hora de possibilitar ampliacions del calendari escolar o horaris lectius de les matèries.

ESMENES DE FSIE AL SENAT

   
  FSIE agraeix l'esforç i compromís de tots aquells professionals de l'ensenyament concertat que han participat en la nostra convocatòria de vaga, en les diverses assemblees i en les concentracions que hem realitzat per manifestar el nostre descontentament amb l'actual text de la LOMCE que tant ens perjudica.

   FSIE espera que el PP reflexioni i consideri les peticions que de forma reiterada els hem fet arribar durant aquests mesos. Novament hem registrat les nostres esmenes dirigides al Grup Parlamentari Popular en el Senat i que pots consultar punxant AQUÍ.

   Del que sí estem convençuts és que l'esforç realitzat ja ha estat útil doncs ha quedat ben clar que FSIE, de forma diferenciada a la resta de sindicats, i en defensa dels interessos dels professionals de l'ensenyament concertat i del sector, ha posat de manifest que aquesta llei en res ens afavoreix com diuen uns altres i sí ens perjudica.
 

FSIE CONSIDERA LA CONVOCATÒRIA DE MOBILITZACIONS

        Després d'analitzar les esmenes aprovades al Congrés dels Diputats al Projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) i el Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per 2014 que consolida un any més les dures retallades efectuades en l'educació, especialment en l'ensenyament concertat, FSIE està realitzant durant aquesta setmana consultes amb tots els seus sindicats per decidir si convoca mobilitzacions en el sector de l'ensenyament concertat i privat.

La LOMCE manté aspectes que FSIE entén havien d'haver-se modificat i s'han introduït algunes esmenes que l'empitjoren substancialment perjudicant de forma greu als professionals de l'ensenyament concertat i privat. És radicalment fals que aquesta futura Llei afavoreixi a l'ensenyament concertat i privat.

     FSIE donarà a conèixer en els propers dies la seva decisió i no descarta en aquests moments adoptar qualsevol tipus d'acció de protesta davant la gravetat de la situació.

FSIE NO CONVOCA VAGA EL DIA 9 DE MAIG A L

La vaga ha estat convocada per la Plataforma Estatal en Defensa de l'Ensenyament Públic
 
     
      La vaga general del 9 de maig a l'ensenyament ha estat convocada per la Plataforma Estatal en Defensa de l'Ensenyament Públic (integrada pels sindicats FECCOO, STES, FETE-UGT i CGT, la Confederació Espanyola de Pares i Mares d'Alumnes (Ceapa), el Sindicat d'Estudiants i els Moviments de Renovació Pedagògica) i recolzada per PSOE i IU. Els sindicats de la pública ANPE i CSIF no la recolzen.

     FSIE s'ha oposat a les retallades de tots els governs especialment en educació i hem realitzat les accions oportunes en defensa dels interessos dels treballadors i del sector i ho seguirem fent. Els convocants han arribat a afirmar que les retallades en educació han perjudicat a l'ensenyament públic en benefici de l'ensenyament concertat i privat.

     La LOMCE iniciarà en breu el seu tràmit parlamentari i presentarem als grups polítics les esmenes que venim defensant confiant que puguin ser incorporades al text definitiu de la Llei.

       FSIE ha criticat el procés seguit fins al moment pel Ministeri d'Educació i, quant al contingut de la Llei, ha presentat nombroses esmenes que han estat recolzades pel Consell Escolar de l'Estat i que poden millorar substancialment la norma si són acceptades.

       En els propers mesos esgotarem qualsevol possibilitat de diàleg i negociació. Les dades de fracàs i abandó escolar exigeixen un canvi en el sistema i FSIE aportarà tot el seu esforç perquè aquest canvi sigui el millor possible entenent que l'actual Projecte de la LOMCE ha de modificar-se.

      Ens sorprèn que s'hagi incorporat a la vaga al sector de l'ensenyament concertat utilitzant la situació actual del conveni col·lectiu.

      FSIE, USO i UGT, vam iniciar un procediment de medicació al SIMA, fet que va permetre arribar a un principi d'acord que va desbloquejar la negociació. S'estan tenint reunions per desenvolupar aquests acords i s'està negociant.

     FSIE per tant seguirà negociant i dialogant. Al Parlament la futura Llei d'Educació i a la taula de negociació amb les patronals el VI Conveni Col·lectiu d'Ensenyament Concertat (Conveni nacional).  

 

pas4
tapa web butlletí 9

 

 

 

Hay 87 invitados y ningún miembro en línea

 

lateral web formacio
p1

 

oasispertotlany