El passat divendres dia 13 de setembre, el Secretari General de FSIE Jesús Pueyo i el recent president sortint Manuel Moya van visitar Catalunya. El motiu de la visita va ser la preocupació per la situació de l’escola concertada  i privada catalana.
 
         FSIE-CAT manté ferm el seu contundent rebuig a qualsevol política de retallades en matèria de drets laborals i d’educació, especialment amb els que agreugen i empitjoren la delicada situació que travessen els treballadors/res i empreses del sector de l’ensenyament concertat i privat.
 
         És absolutament imprescindible i irrenunciable per FSIE-CAT que s’adoptin mesures per part dels poders públics i les organitzacions empresarials, per incrementar la dignificació i el reconeixement social de tots els professionals del sector, docents i no docents.
        
       Tenim com a objectiu general la millora de les condicions laborals i econòmiques i la recuperació dels drets perduts en aquests darrers anys com a conseqüència de les reformes i retallades aprovades.
 
         Exigim per a tots els docents una llei de la funció docent que dignifiqui i reconegui la professió docent sense perjudici del tipus de centre on es treballi.
 
         L’objectiu fonamental del sindicat ha de ser reduir l’actual nivell de fracàs i abandonament escolar que els estudis internacionals estableixen en uns percentatges inadmissibles per un país desenvolupat. Cap de les retallades adoptades fins al moment han contribuït a fer-ho. Hem d’agafar un altre camí.
 
         Segons Pueyo, cap Llei d’Educació, ni cap de les reformes aprovades en els últims anys,  ni l’actual projecte de la LOMCE, han beneficiat al ensenyament concertat. L’ensenyament concertat és una xarxa complementària en un sistema que hauria de garantir la pluralitat de centres. 

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 64 convidats/des i cap membre en línia

 

juliol20
p1

 

oasispertotlany