QUI SOM

                     
 
    La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (FSIE) és un Sindicat dedicat exclusivament a l'ENSENYAMENT  PRIVAT/CONCERTAT I AL SECTOR DE L'ATENCIÓ A LES PERSONES AMB DISCAPACITAT. Som l'únic sindicat INDEPENDENT i PROFESSIONAL, format exclusivament per i per als treballadors i les treballadores de l'Ensenyament Privat i Concertat. DEFENSEM els interessos del nostre sector, els nostres llocs de treball i la Llibertat d'Ensenyament.
 
 
 
    FSIE és la força sindical independent, professional, plural i democràtica, en coherència amb els nous valors i necessitats que caracteritzen al treballador del segle XXI. D'aquesta manera, FSIE s'ha consolidat com el sindicat més representatiu de l'àmbit de l'ensenyament privat.  FSIE és el sindicat majoritari a la Concertada a nivell estatal, a més de tenir una àmplia representació a la resta de convenis com els de:  Privada, Discapacitat, Infantil, Universitats, Col.legis Majors, etc.
 
 

 

 


 EL NOSTRE MODEL SINDICAL

El model sindical amb el qual ens identifiquem i definim és: 

INDEPENDENT: FSIE no té cap vinculació amb grups polítics ni cap organització externa que puguin condicionar la nostra tasca sindical.   DEFENSEM i CREIEM que la independència és garantia de transparència, d'eficàcia i de seguretat.

PROFESSIONAL: Tots els que formem FSIE som treballadors de l'ensenyament privat/concertat o de l'atenció a les persones amb discapacitat que compartim i defensem les teves necessitats.

PLURAL: FSIE és el sindicat per a tots els treballadors, independentment de les seves idees polítiques, religioses, filosòfiques... El respecte per les idees constitueix una norma fonamental.

DIALOGANT:  Defensem el diàleg i la negociació como els mètodes més eficaços per a defensar els interessos presents i futurs de tots els treballadors.

 
QUÈ T'OFERIM A FSIE-CAT

 • Informació laboral i professional necessària per a desenvolupar la teva tasca.
 • Presència directa i freqüent als Centres.
 • Atenció personalitzada i assessorament.
 • Comunicació freqüent amb els seus afiliats.
 • Assessoria Laboral.
 • Publicacions d'interès professional.
 • Cursos de Formació.
 • Actualizació constant de la nostra web.
 • Interessants serveis als afiliats mitjançant descomptes i ofertes especials.
   

 

FSIE ASSOLEIX NOUS RESULTATS AMB LES ESMENES A LA LOMCE

                                                                FSIE TREBALLA PER

LA DEFENSA DELS DRETS
DELS TREBALLADORS
DE L’ENSENYAMENT CONCERTAT
 
COMUNICAT FSIE


        “FSIE va convocar el passat dia 24 d'octubre una jornada de vaga al sector de l'ensenyament concertat amb diverses concentracions de protesta en les quals manifestem clarament que la LOMCE perjudica seriosament al nostre sector i especialment als seus professionals.

 

EL SECRETARI GENERAL DE FSIE JESÚS PUEYO I EL PRESIDENT SORTINT MANUEL MOYA ES REUNEIXEN AMB FSIE-CAT.

           
             El passat divendres dia 13 de setembre, el Secretari General de FSIE Jesús Pueyo i el recent president sortint Manuel Moya van visitar Catalunya. El motiu de la visita va ser la preocupació per la situació de l’escola concertada  i privada catalana.
 
         FSIE-CAT manté ferm el seu contundent rebuig a qualsevol política de retallades en matèria de drets laborals i d’educació, especialment amb els que agreugen i empitjoren la delicada situació que travessen els treballadors/res i empreses del sector de l’ensenyament concertat i privat.
 
         És absolutament imprescindible i irrenunciable per FSIE-CAT que s’adoptin mesures per part dels poders públics i les organitzacions empresarials, per incrementar la dignificació i el reconeixement social de tots els professionals del sector, docents i no docents.

INICI DEL NOU CURS ESCOLAR 2013-14: BENVINGUDA I EXPOSICIÓ D’INTENCIONS

             
En primer lloc, des de FSIE-CAT volem donar la benvinguda al nou curs escolar 2013-14 i agrair a tots els nostres delegats, afiliats i simpatitzants el vostre suport incondicional.
 
 
       En aquest sentit, FSIE-CAT ha començat a treballar sumant esforços juntament amb la resta de Secretaris Autonòmics. La Secretaria General i els Secretaris de les Federacions Autonòmiques de FSIE es van reunir a Madrid per planificar el nou curs escolar 2013-2014.

         A més d'analitzar i valorar de forma molt positiva la signatura del VI Conveni Col·lectiu de centres d'ensenyament concertat (conveni nacional) el passat mes de juliol, FSIE centrarà el treball dels propers mesos en la futura Llei d'Educació i en el manteniment de l'ocupació. També s'ha estudiat la situació en la qual es troben els treballadors i centres de l'ensenyament privat i l'atenció a la discapacitat en cada Comunitat Autònoma.
 
 
            La LOMCE quedarà en principi aprovada a la tardor. Més incert és el seu futur. El passat dia 17 de juliol al Congrés dels Diputats, tots els grups de l'oposició, excepte UPyD, Fòrum d'Astúries i UPN, van subscriure per escrit al Congrés el passat dia 17 de juliol un text en el qual “acorden que en el primer període de sessions de la propera legislatura procediran a derogar la Lomce i paralitzar de forma immediata la seva aplicació, i treballaran per elaborar una llei que compti amb el màxim consens parlamentari i de la comunitat educativa".

ACORD MAJORITARI AL SIMA: QUEDEN DESCONVOCADES LES MOBILITZACIONS PREVISTES

 Nou acord en les negociacions del VI Conveni de la Concertad
(Conveni nacional)
 
Després dels debats d'aquests dies i reconeixent l'esforç que hem fet les dues parts, les organitzacions FSIE, FEUSO i FETE-UGT hem aconseguit diversos acords amb les patronals que valorem positivament i que permeten desbloquejar la negociació.
 
Els acords adoptats són:
 
a) Les parts reiteren la voluntat explícita d'arribar a un acord el més aviat possible tant en la part salarial, la PEA, el complement per IT i la resta de matèries del conveni.

b) En relació amb els salaris: s'acorda establir una fórmula perquè l’any 2015 les taules salarials s'adeqüin als Pressupostos Generals de l'Estat.

c) Paga Extraordinària d'antiguitat i complement per IT. D'una banda es reconeix el dret, establint-se la suspensió de l'abonament en qualsevol Comunitat Autònoma quan s'acreditin insuficiències pressupostàries, remetent-se llavors als possibles acords autonòmics. En cap cas les empreses seran responsables de l'abonament d'aquests conceptes.
  
d) Amb la finalitat de que emeti un informe jurídic, s'ha consensuat una consulta al Ministeri d'Educació.

    S'ha fixat una reunió tècnica per al dilluns 29 a les 10h. 30m i una altra reunió dels Secretaris Generals de les organitzacions per seguir treballant en aquestes línies acordades.
 

    Com a mostra una vegada més de la nostra voluntat negociadora i contribuint al màxim en la consecució d'un acord que mantingui el conveni col·lectiu nacional, represes les possibilitats de negociació arran de la mediació del SIMA, les organitzacions FSIE, FEUSO i FETE-UGT acordem suspendre totes les accions i mobilitzacions previstes.

 

 

JESÚS PUEYO VAL: ES NECESSARI UN ESFORÇ DE CONSENS EN EDUCACIÓ

 Jesús Pueyo Val, Secretari General de FSIE, ha estat entrevistat a PAGINASDIGITAL.ES

             En aquesta entrevista Pueyo manifesta que l'educació segueix sent arma llancívola, objecte de desig de poder i control que respon a interessos partidistes i element usat per a l'obtenció de vots.


            Per Pueyo és comprensible que no puguem seguir amb els alts nivells de fracàs i abandó escolar i, per tant, calgui modificar tot allò que sigui necessari per reduir-los. És comprensible que es digui que no s'ha de retallar en educació doncs ens juguem el futur del país, encara que és curiós que les administracions de diferent color polític hagin efectuat retallades.

          Afirmacions com que la futura llei és segregadora o que afavoreix a l'ensenyament concertat o que permet que els que més avantatge tenen el segueixin tenint, no deixen de ser missatges i eslògans freturosos de fonamentació. Tampoc és encertat, a fi de justificar les retallades, dir que s'ha invertit molt en educació durant els últims anys i els resultats obtinguts no han estat gens bons. El que caldrà fer és buscar l'eficiència i l'eficàcia però no la reducció.

           La ciutadania i, especialment, els professionals de l'educació, afirma Pueyo, estem molt cansats de debats parcials i interessats, de percebre que realment no s'està fent l'esforç necessari per aconseguir un imprescindible pacte educatiu.

          Allò que s’ha anunciat en el debat de l'estat de la Nació és que davant una nova llei d'educació promoguda per aquest govern, es promourà una altra diferent per part de l'oposició quan accedeixi al poder. Així és molt difícil que aquest país millori els seus resultats i d’aquesta manera seguirem estant molt lluny de la mitjana europea.

         Si tots estem d'acord en què és necessari millorar l'educació i assignar els recursos necessaris per fer-ho, el debat ha de centrar-se en com fer-ho en el marc del dret a l'educació i a la llibertat d'ensenyament establert en la nostra constitució. Això exigeix un esforç de consens pel qual sembla que no estem encara preparats.

 

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 65 convidats/des i cap membre en línia

 

juliol20
p1

 

oasispertotlany