Día universal del niño CAT    FSIE commemora el Dia Universal del Nen que té com a objectiu recordar a la ciutadania que els nens són el col·lectiu més vulnerable i, per tant, que més sofreix les crisis i els problemes del món. Aquest dia recorda que tots els nens tenen dret a la salut, l'educació i la protecció, independentment del lloc del món en el qual hagin nascut.

 

     L'origen de la commemoració es remunta a la Primera Guerra Mundial, quan els conflictes a escala massiva entre diferents nacions van deixar conseqüències devastadores afectant no només als exèrcits, sinó també als habitants de totes les ciutats i pobles, que es van veure submergits en aquests conflictes.

 

    Van ser milers els nens i nenes al món que, des de 1914 a 1918, van perdre a les seves famílies i van sofrir els estralls dels conflictes bèl·lics entre nacions. En vista d'aquesta dura realitat, la Societat de Nacions, l'organisme precursor a l'Organització de les Nacions Unides (ONU), va començar a preocupar-se pels drets dels nens, no solament en les guerres, sinó també en cada racó del món.

 

    El 1924, es va començar a generar consciència i preocupació sobre la necessitat de la protecció especial per als infants. Una de les primeres activistes va ser Eglantyne Jebb, fundadora de l'organització Save the Children que amb l'ajuda del Comitè Internacional de la Creu Roja, va impulsar l'adopció de la primera Declaració dels Drets dels Nens l'any 1959.

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 28 convidats/des i cap membre en línia

 

juliol20
p1

 

oasispertotlany