Plataforma Concertados julio 2018La Federació de Sindicats Independents va assistir el proppassat divendres, 13 de juliol, a la reunió de la Plataforma "Concertats" convocada de manera urgent davant l'alarma generada per les declaracions de la Ministra d'Educació i Formació Professional.

 

Al costat dels representants d'Escoles Catòliques (FERE-CECA i EyG), CECE (Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament), CONCAPA (Confederació Catòlica Nacional de Pares de Família i Pares d'Alumnes), COFAPA (Confederació de Pares d'Alumnes) i USO s'han analitzat les propostes presentades per Isabel Celaá en la Comissió d'Educació del Congrés.

 

L'entitat ha elaborat un text conjunt en el qual transmeten la seva preocupació davant algunes de les mesures anunciades com són l'eliminació del criteri de demanda social a l'hora de mantenir els concerts o que l'assignatura de Religió perdi el seu caràcter acadèmic. En el comunicat també s'expressa la sorpresa davant la decisió d'adoptar aquests canvis de manera immediata i unilateral tancant per tant la via del diàleg i el consens que va anunciar la Ministra en la seva presa de possessió i que són l'únic camí cap a un Pacte Escolar que acabi amb les problemàtiques reals del sector educatiu.

 

La Plataforma Concertats ha decidit per tant iniciar una sèrie d'accions conjuntes encaminades a defensar la llibertat d'ensenyament basada en una complementarietat real entre l'educació pública i la concertada, tal com ho estableix la LOE. Les primeres accions acordades són:
  • Petició de reunió urgent amb la Ministra d'Educació.
  • Convocatòria de la Taula d'Ensenyament Concertat previst a la LOE.
  • Campaña de conscienciació i informació a la societat i a les famílies de les conseqüències de les mesures proposades pel Govern.
Des de FSIE reiterem el nostre compromís a defensar un sistema que garanteixi la llibertat d'elecció de les famílies, fet que necessàriament passa per assegurar la continuïtat d'un sector amb tanta demanda com és l'escola concertada, una de cada quatre famílies trien centres concertats, que ha demostrat àmpliament la seva eficiència i qualitat en el seu servei a la societat.

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 187 convidats/des i cap membre en línia

 

juliol20
p1

 

oasispertotlany