El Dia Mundial dels Docents, es celebra anualment el 5 d'octubre des de 1994, commemorant l'aniversari de la subscripció de la Recomanació de la UNESCO i la OIT relativa a la Situació del Personal Docent l'any1966.
 
     FSIE felicita aquest dia a tots els docents per la seva enorme labor i contribució social amb el desig que vegem millorades les nostres expectatives professionals i siguem justament reconeguts i valorats.
 
     Les celebracions de l'ONU tenen com a objectiu contribuir, a tot el món, al compliment dels objectius de la Carta de les Nacions Unides i sensibilitzar al públic sobre temes polítics, socials, culturals, humanitaris, o relacionats amb els drets de l'home.
 
    El Dia Mundial dels Docents és l'ocasió de retre homenatge als docents i al paper essencial que exerceixen per a una educació de qualitat a tots els nivells. Irina Bokova, Directora General de la UNESCO, afirma que “els docents constitueixen una inversió en el futur dels països. És impossible preveure el que els nens d'avui hauran d'afrontar durant la seva vida adulta, de manera que els docents d'ara i de demà necessiten les competències, els coneixements i el suport que els permetin satisfer les diferents necessitats d'aprenentatge de cada nena i nen d'avui”.
 
FSIE fa seva la recomanació de la UNESCO “per reforçar l'eficàcia de la labor pedagògica”:
 
- Condicions d'ocupació favorables, la qual cosa inclou contractes i salaris adequats i perspectives de carrera i promoció professional.
- Bones condicions laborals basades en la creació d'un context escolar propici a l'ensenyament.
- Capacitació prèvia i durant l'exercici del magisteri, basada en el respecte dels drets humans i els principis de l'educació integradora.
- Gestió eficaç que abasti la contractació i assimilació geogràfica del personal docent.”
 
A més aquest any celebrarem el vintè aniversari de la instauració del Dia Mundial dels Docents.