3 DE DESEMBRE
DIA DE LA DISCAPACITAT
 
 
EL DIA 3 DE DESEMBRE ES COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT, QUE NEIX AMB L'OBJECTIU DE SENSIBILITZAR L'OPINIÓ PÚBLICA SOBRE LA DISCAPACITAT I PROMOURE LA INTEGRACIÓ DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT EN TOTS I CADASCUN DELS ÀMBITS DE LA VIDA SOCIAL, POLÍTICA, CULTURAL I ECONÒMICA.


 
     L’objectiu en aquest dia és arribar a crear una societat per a tots que aprengui a acceptar la diversitat humana i on la igualtat d’oportunitats sigui una realitat.
 
      Parlar de la Discapacitat requereix fer una reflexió profunda ja que és un tema complicat i  involucra, a més del qui la viu, a les seves famílies, al seu entorn social i  a tot un seguit  de persones que estan al voltant de les persones afectades.
 
       Les fundacions i entitats que treballen per la salut i la rehabilitació dels discapacitats  generen polítiques d’inclusió on s’obren espais d’accessibilitat no tan sols física, sinó també social. L’ètica i la cultura han de ser revisades per aquestes fundacions per a que els seus processos els portin a un únic fi: millorar la qualitat de vida de la persona amb discapacitat i promoure la seva independència.
 
       FSIE-CAT denuncia una vegada més la situació crítica en la que es troba el sector d’atenció a Persones amb Discapacitat davant de les retallades amb els pagaments de les subvencions per part de la Generalitat a les associacions privades que gestionen aquests serveis.
 

       Aquests retards estan portant a moltes d’aquestes associacions a una situació extrema que es tradueix en el retard dels pagaments de salaris als seus treballadors/res, la no renovació de contractes, les reduccions de jornada, etc. Aquesta realitat provoca situacions dramàtiques en molts casos d’autèntica precarietat, damunt la base d’uns salaris ja de per si bastant baixos. Els retards en els pagaments no només posen en perill els llocs de treball i la seva qualitat en el sector, sinó també la pròpia prestació dels serveis derivats de la seva funció social.

       Els retards també afecten a les convocatòries de programes i a les seves resolucions.  Aquests retards impedeixen la renovació de les places que van quedant vacants, contribuint a la disminució de les subvencions i provocant que les ràtios entre professionals i usuaris es situïn en els mínims.

       FSIE-CAT vol manifestar la nostra total disposició a col·laborar amb tots els treballadors/es i els centres d’Atenció a persones amb Discapacitat per conjuminar esforços en busca de les millors solucions i compromisos per tot el personal d’aquest sector.

        FSIE-CAT és una aposta clara pels treballadors/res de l’atenció a persones amb discapacitat. Els nostres estatuts, la nostra acció sindical i la nostra participació  institucional així ho avalen.

 

       Som una alternativa seriosa, professional i emergent dins del sector, amb noves idees i actituds.
 
      Aportem la nostra visió independent i el nostre estil propi en la resolució de conflictes.
 
Treballem per la millora de les condicions laborals, salarials i pel reconeixement social de la vostra tasca.

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

16

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 45 convidats/des i cap membre en línia

 

cartell banner febrer 2020
p1

 

oasispertotlany