El Consell de Ministres va aprobar el nomenament de la científica Montserrat Gomendio Kindelán com a nova secretària d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, segons ha anunciat la vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència, Soraya Sáenz de Santamaría.

Gomendio (Madrid, 1960), llicenciada en Biologia per la Universitat Complutense de Madrid i doctora per la Universitat de Cambridge, treballava fins ara com a professora d'Investigació adscrita al Museu Nacional de Ciències Naturals (CSIC), del qual en va ser directora entre 1997 i 2002. A més, ha estat vicepresidenta d'Organització i Relacions Institucionals del Consell Superior d'Investigacions Científiques i és membre de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals. Ha publicat més de cent articles en prestigioses revistes com 'Nature', 'Science' i 'PNAS', segons ha informat el Ministeri d'Educació, Formació Professional i Universitats.

La nova secretària d'Estat haurà de fer front ara a la reforma del sistema educatiu, tal com va proposar el PP en el seu programa electoral, impulsar l'eliminació de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans, una llei estatal per atorgar al professorat la condició d'autoritat pública, un nou batxillerat de tres anys .... També haurà de lidiar amb les protestes de la comunitat educativa per les retallades a diferents comunitats autònomes així com integrar la Universitat dins del seu departament.ALTRES NOMENAMENTS:

Secretaria General d'Universitats: María Amparo Camarero


Direcció General d'Avaluació i Cooperació Territorial: Xavier Gisbert da Cruz


Secretari general tècnic: José Canal


Director del Gabinet del secretari d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats: Tomàs Fraile