LA FEDERACIÓ DE SINDICATS INDEPENDENTS D'ENSENYAMENT (FSIE) REBUTJA LES MESURES ADOPTADES PEL NOU GOVERN.

FSIE, primera força sindical en el sector de l'ensenyament privat i concertat, rebutja les mesures adoptades pel nou Govern que havia assegurat en la seva campanya que no pujaria els impostos. Els que treballem en educació sabem de la importància i transcendència que té ser coherent entre el que es diu i el que es fa.

Les mesures aprovades pel Govern del Partit Popular el passat dia 30 de desembre suposen, entre altres qüestions, una nova retallada en matèria salarial que perjudica en aquesta ocasió a la totalitat de treballadors per compte d'altri. Aquest nou Govern torna a castigar i perjudicar els treballadors.

L'increment de l'IRPF que ha aprovat, els efectes del qual, en principi s'han d'aplica els anys 2012 i 2013, es tradueix en el sector de l'ensenyament privat i discapacitat en una reducció salarial superior al 2% segons siguin les circumstàncies personals i del conveni al qual es pertanyi. Cal no oblidar que als docents de centres concertats se'ls va aplicar l'any 2010, com si fossin funcionaris, la reducció del 5% en salari i se'ls ha congelat el mateix durant 2011. A tot això cal sumar la pèrdua de poder adquisitiu en relació a l'increment de l'IPC el que faria situar la reducció en nivells superiors al 5%.

Per això FSIE entén que:

• S'ha d'explicar als ciutadans amb claredat i senzillesa la realitat i les causes que ens han portat a aquesta situació.
• S'ha d'explicar com és possible haver realitzat un traspàs modèlic de poders i que de sobte el dèficit s'incrementi en pocs dies en més de 20.000 milions d'euros sense que hi hagi ningú responsable d'això.
• Desconeixem la utilitat que ha tingut la reducció salarial del 5% aplicada el 2010 i la reforma laboral decretada per l'anterior Govern.
• Els treballadors tenen dret a saber què és el que s'aconseguirà i quan amb l'enorme sacrifici que estan fent.
• Que una de les mesures que s'ha d'aprovar és la recuperació automàtica, en el menor temps possible, del poder adquisitiu perdut.
Tal com vam fer amb el Govern anterior, des de FSIE critiquem i rebutjem aquestes decisions que, a la mateixa línia que les iniciades l’any 2010, constitueixen la retallada més gran dels drets socials i laborals de ‘etapa democràtica.
 
Jesús Pueyo Val
Secretario General de FSIE
  

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

16

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 75 convidats/des i cap membre en línia

 

cartell banner febrer 2020
p1

 

oasispertotlany