No és la primera vegada que un partit polític proposa un MIR per als docents. FSIE-CAT valora positivament qualsevol iniciativa que tingui a veure amb la millora de la formació inicial i permanent del professorat. Tot el que vagi encaminat a millorar la preparació dels professionals de l'educació ha de ser estudiat i analitzat.

No obstant això sorprèn que una proposta d'aquest tipus sigui feta pel futur candidat del PSOE a la presidència del Govern, Sr. Alfredo Pérez Rubalcaba i no pel Ministeri d'Educació. El model establert en la sanitat no pot aplicar-se en els mateixos termes i condicions a l'ensenyament.

 

Per això FSIE-CAT espera conèixer el detall de la proposta, el seu abast als sectors públic, concertat i privat, les condicions i la seva forma d'aplicació per poder realitzar una valoració en més profunditat.

El candidat del PSOE a la Presidència el Govern, en el seu primer acte oficial després  del procés de primàries, ha tornat a proposar en un acte sectorial d'educació a Valladolid adaptar el sistema de "selecció i formació" que tenim i "que ha funcionat meravellosament que és el dels metges-especialistes: el MIR ".
 
Per Rubalcaba, en el cas del MIR educatiu seria de "seleccionar els millors pels seus coneixements i formar-los en la pràctica en les aules". A semblança del MIR sanitari la selecció es realitzaria mitjançant un examen a nivell nacional i una posterior dels docents en els centres docents.
 
Dins d'aquest acte Rubalcaba també va dir que l'educació serà una de les seves prioritats en el seu programa electoral per a les pròximes eleccions generals, amb tres línies de treball:
-           La prevenció del fracàs escolar.
-           El suport als docents i la millorés la seva formació (proposta del MIR educatiu)
-           El perfeccionament del model de Formació Professional.

 

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 44 convidats/des i cap membre en línia

 

juliol20
p1

 

oasispertotlany