En una sentència que s'ha conegut avui, el TSJC considera legal la retallada salarial del 5% que el govern català va aplicar el passat any als mestres de l'escola concertada que cobren per pagament delegat de la Generalitat i que no s'ha produït vulneració de drets pel que fa a la negociació.

 
L'alt tribunal català indica en la sentència que la "disminució del salari dels treballadors de l'ensenyament dels centres concertats no només no és discriminatori respecte dels altres treballadors públics, sinó que és plenament congruent amb la rebaixa efectuada del sou d'aquests" .
 
També afegeix que "siguin treballadors contractats per l'Estat o la Comunitat Autònoma directament o siguin treballadors d'empreses privades els salaris es paguen per pagament delegat per l'Administració Pública, en definitiva en tots els casos es dóna la identitat de raó, que és l'abonament de la despesa amb càrrec a les mateixes i úniques arques públiques ".
 
La Generalitat s'ha estalviat des que es va aplicar aquest descompte als mestres de l'escola concertada uns 66 milions d'euros en sous delegats, segons una valoració econòmica realitzada en el judici pel lletrat de la patronal Associació de Professionals dels Serveis Educatius de Catalunya .
 
La rebaixa del 5% del sou afecta uns 24.000 mestres de l'escola concertada a Catalunya que cobren el seu sou per pagament delegat de la Generalitat.

Avui mateix s'ha vist a la Sala Social del TSJC un altre judici per la retallada del 5% del sou als mestres d'escoles d'educació especial concertades, un col.lectiu d'uns 800 professionals que cobren també el sou delegat de la Generalitat