FSIE DEFENSA L'ACCÉS UNIVERSAL A l'EDUCACIÓ COM A MOTOR D'IGUALTAT I INCLUSIÓ EN EL DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

Cartel Día Internacional Discapacidad        La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament es suma un any més a la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, iniciativa internacional que té com a objectiu fonamental promoure una major comprensió dels drets de les persones amb discapacitat i la construcció d'una societat més inclusiva.
 
         Les Nacions Unides, òrgan impulsor d'aquest dia commemoratiu, posa el focus en aquesta ocasió en el “Desenvolupament Sostenible: La promesa de la tecnologia” i l'enorme potencial de la mateixa per a facilitar la participació en la societat dels més de mil milions de persones que conviuen amb una discapacitat a tot el món. És fonamental posar la tecnologia al servei de la inclusió i l'accessibilitat per a garantir drets tan bàsics com el de l'educació que en moltes ocasions les nenes i nens amb discapacitat no poden exercir ja que no tenen accés als materials d'aprenentatge requerits.

UN DIA PER AGRAIR A TOTES I TOTS ELS MESTRES LA SEVA VOCACIÓ I COMPROMÍS

Día del Maestro 2019    La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament de Catalunya celebra el Dia del Mestre amb la seva campanya “La vostra vocació mou el món” felicitant a totes les mestres i mestres per la gran labor que exerceixen i agraint-los la seva dedicació i compromís amb l'educació.

 

    La data d'aquesta jornada dedicada als docents va ser triada per a celebrar el patró dels professors, San José de Calasanz, sacerdot, pedagog i considerat el precursor de l'educació moderna com a fundador de la primera escola cristiana popular i gratuïta d'Europa. 

 

    Des de FSIE-CAT aprofitem la celebració d'aquest dia per a recordar a la societat en el seu conjunt que per a poder tenir un sistema educatiu de qualitat i que arribi a tots en igualtat de condicions no es pot descurar en cap concepte el pilar fonamental que el sosté; els professors. Per això considerem imprescindible que es reconegui la importància de la tasca que exerceixen els docents en el desenvolupament del teixit social que conformarà les comunitats del futur.

 

    Per tot això, FSIE manté el seu compromís de continuar treballant per a poder garantir als professionals de l'ensenyament concertat, privat i d'atenció a persones amb discapacitat, unes condicions laborals i salarials dignes, justes i concordes a la professionalitat, qualitat i exigència amb la qual ells exerceixen la seva labor.

 


Documents relacionats:

Dia del Mestre 2019_Cartell
Dia del Mestre 2019_Post per a Xarxes Socials

ADESLAS-FSIE 2020

cartell Adeslas FSIE 2020ADESLAS ofereix grans avantatges als afiliats i els seus familiars (cònjuge i fills) en l'assegurança mèdica AdeslasCOMPLETA i Dental (inclòs):

- Sense copagament.
- Sense qüestionari de salut previ.
- Sense carències.
- Límit d'edat de contractació: 64 anys.
- Tarifes a partir de gener de 2020: 49,99 euros al mes dels 0 als 54 anys. A partir dels 55 anys, preu de 86,95 euros al mes.
- Pots mantenir els teus avantatges si tens més de 65 anys si continues com a afiliat.
- Tota la informació detallada sobre les condicions aquí.

Com realitzar la teva assegurança

Per a donar-se d'alta o sol·licitar més informació escriu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .

Nota
FSIE no es fa càrrec de donar altes o baixes en les pòlisses subscrites, pretèrites, presents o passades. La subscripció de les pòlisses són actes personals de l'afiliat subscriptor. FSIE només transmet una informació perquè la tramitació de l'alta pugui ser subscrita en condicions avantatjoses pels seus afiliats.

CAMPING TIVISSA OFEREIX DESCOMPTES ALS AFILIATS A FSIE

tivissaTIVISSA CÀMPING-ALBERG oferirà als afiliats de FSIE
les següents ofertes i descomptes:

 

- Prioritat alhora de fer una reserva
- Sortida sense presses (màx. 16.00 h. subjecte a disponibilitat).
- Descompte d'un 15% permanent a totes les tarifes del càmping durant tots els dies de l'any.
 
     El descompte és vàlid tant per als afiliats com per als seus familiars i acompanyants, tant per a les parcel·les i bungalows com per a l'alberg.
     El client haurà de demanar un certificat d'afiliació del sindicat al qual es pertany, o tenir el carnet d'afiliat corresponent a la seva Comunitat Autònoma.
     Els anteriors avantatges no són acumulables entre ells ni amb altres ofertes ni promocions i no són aplicables en temporades de llarga estància.
 
Més informació:
977417316
659988539
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

20 DE NOVEMBRE: DIA UNIVERSAL DEL NEN

ELCartel A3 DESIG DE FSIE EN EL DIA UNIVERSAL DEL NEN: “UN FUTUR SENSE LÍMITS”

 

     La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament es suma un any més a la celebració del Dia Universal del Nen amb la campanya “La seva imaginació no té límits, el seu futur tampoc ha de tenir-los”. Aquesta iniciativa promoguda per Unicef té com a objectiu recordar a la ciutadania que els nens són el col·lectiu més vulnerable i que, per tant, sofreix més els efectes de les crisis i les problemàtiques mundials.

     Aquesta data commemora l'aprovació per l'Assemblea General de l'ONU de la Declaració dels Drets del Nen, el 20 de Novembre 1959, amb la pretensió no sols de celebrar els avanços aconseguits des de llavors sinó, sobretot, de donar a conèixer aquests drets i cridar l'atenció sobre la vulneració dels mateixos al voltant del planeta.

     En el text aprovat per la Convenció sobre els Drets del Nen, en 1989, es recullen drets fonamentals com a la salut i una correcta alimentació, a un habitatge digne, a protecció i poder expressar-se lliurement i, per descomptat, a una educació que els prepari per a la vida adulta, independentment del lloc del món en el qual hagin nascut.

     Com a organització fermament compromesa amb la millora del nostre sistema educatiu, FSIE vol fer una crida als agents socials i polítics perquè facilitin tots els recursos econòmics i humans possibles que permetin garantir a les nostres nenes i nens l'accés universal a una educació de qualitat.

     Des de FSIE volem a més animar als centres a promoure activitats i iniciatives que ajudin a conscienciar al seu alumnat donant-los a conèixer diferents maneres de col·laborar amb els nens més vulnerables, perquè els seus drets també siguin reconeguts i garantir el seu benestar i desenvolupament. És la nostra responsabilitat, no sols proporcionar-los la millor educació possible, sinó també fomentar en ells l'empatia i la solidaritat que els permeti construir un futur millor, sense límits, intolerància ni desigualtat. 

NOVA FIGURA PROFESSIONAL AL XI CONVENI DE LA CONCERTADA: "AUXILIAR DE CONVERSA"

Auxiliar de conversa     S'ha acordat recentment crear la categoria professional d’Auxiliar de Conversa en l'actual XI Conveni de la concertada. Aquesta nova catogoria permetrà als centres educatius contractar laboralment a els professionals qualificats per a desenvolupar aquesta funció.
     Les condicions laborals que regiran aquesta relació contractual seran les següents:
 
Nova categoria: "Auxiliar de Conversa"

Salari brut mensual (any 2018):
   -Sou base, 1.121,92 €;
   - Trienni, 28,65 €.
Mensualitats anuals: 14
Jornada:
   - 37,5 h. setmanals, de mitjana;
   - 1.540 h. anuals.

Funcions: 
✓ Reforçar les destreses orals de l’alumnat en la llengua estrangera per la qual s’ha assignat l’auxiliar al centre.
✓ Proporcionar un model de correcció fonètica i gramatical de la llengua estrangera corresponent.
✓ Realitzar pràctiques específiques de conversa.
✓ Col·laborar amb els docents en la planificació de les activitats del projecte i donar suport ingüístic.

✓ Fomentar la motivació i l’interès de l’alumnat per la llengua i cultura del seu país d’origen així com del conjunt de països de la mateixa parla.

✓ Donar suport a l’elaboració i adaptació de materials i aportar recursos didàctics, especialment material autèntic del seu país d’origen.

✓ Col·laborar en les activitats i els projectes internacionals en les quals participi el centre (GEP, Batxibac, Global Scholars, Erasmus +, eTwinning, intercanvis…)

✓ Ajudar l’alumnat amb relació als mitjans informàtics o audiovisuals en la realització de tasques encaminades a la millora de la llengua oral.

✓ Lliurar, conjuntament amb el seu tutor o tutora, una fitxa didàctica amb la seva activitat per mostrar la seva tasca en el centre.

✓ Altres tasques relacionades amb l’aprenentatge de la llengua estrangera.


No seran funcions de l’auxiliar:


✓ Impartir docència.
✓ Realitzar activitats amb grups d’alumnes sense la supervisió del docent titular.
✓ Substituir el docent quan aquest estigui absent.
✓ Impartir classes de gramàtica de manera sistemàtica.
✓ Elaborar programacions didàctiques o memòries finals del centre.
✓ Avaluar i qualificar l’alumnat de forma sistemàtica.
✓ Entrevistar-se amb els familiars o tutors legals de l’alumnat
✓ Vigilar el pati o el menjador.
✓ Altres activitats i funcions específiques del professorat.

     Les funcions pròpies d’aquests professionals són les que es recullen a la “Guia dels Centres acollidors. Programa d’Auxiliars de Conversa 2018-2019”, publicada pel Departament d’Ensenyament, i en breu es recolliran en el XI Conveni.
  

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web butlletí 9

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 57 convidats/des i cap membre en línia

 

octubre 2019
p1

 

oasispertotlany