FSIE LLANÇA UN MISSATGE D'ÀNIM A L'ALUMNAT EN LA SEVA CAMPANYA D'ESCOLARITZACIÓ EN FORMACIÓ PROFESSIONAL

Cartel Campaña FP    Coincidint amb l'obertura gradual dels processos d'escolarització, FSIE llança un any més la seva campanya de suport a l'escolarització en centres concertats que imparteixen Formació Professional reafirmant així el seu compromís amb la defensa de la llibertat d'elecció i mostrant així el seu suport a l'alumnat i les famílies per a triar l'educació que millor s'adapti a les seves conviccions i necessitats.
     En un any escolar que ha posat a prova a la societat en general i al sistema educatiu en particular, des de FSIE volem aprofitar l'ocasió per a llançar un missatge especial d'ànim a aquells joves que han de triar el seu següent pas en un moment difícil i plagat d'incertesa.
   Amb el lema “Que res et pari. TransFORMA'T en el PROFESSIONAL que vols ser “ volem recordar-los que la Formació Professional és una alternativa formativa de qualitat per a aconseguir les seves metes professionals, amb una elevada taxa d'èxit acadèmic i que, a més, poden triar un centre concertat per a cursar-la.
    FSIE vol destacar la gran labor que duen a terme els professionals d'aquests centres, docents i no docents, i agrair-los especialment l'enorme esforç que han realitzat en aquests últims mesos per a garantir la continuïtat de l'activitat educativa, oferint-los en tot moment als seus alumnes una educació integral i de qualitat.
    Per això, des de FSIE volem mostrar el nostre reconeixement a totes i tots aquests professionals que, amb el seu compromís i dedicació, contribueixen a la construcció i desenvolupament d'un futur millor i fem una crida a la societat en el seu conjunt per a col·laborar en la difusió d'aquest missatge.

 

Documents relacionats:

PDF LOGO Campanya escolarització FP_cartell

PDF LOGO Campanya escolarització FP_post_twitter

 

2a CONVOCATÒRIA 2020 DELS CURSOS DE L'INTEF EN LÍNIA PER AL PROFESSORAT.

2ª convocatòria 2020 Formació MinisteriEl Ministeri d'Educació i Formació Professional, a través de l'INTEF, convoca la 2a edició de cursos tutoritzats de Formació en Línia per al professorat.

      S'ofereixen un total de 16 cursos. La descripció dels cursos, inclosa la informació necessària per a la inscripció, es pot consultar en la pàgina de la seu electrònica del Ministeri d'Educació i Formació Professional, en la qual s'aniran publicant també les darreres novetats.

          Els cursos tenen una durada de dos mesos (del 15 de setembre al 17 de novembre), per això es certifiquen amb 70 hores de formació.

          A fi i efecte d'adaptar l'oferta formativa de la segona edició a la necessitat de donar continuïtat i/o suport al procés educatiu a través de les modalitats a distància i en línia, així com de superar les dificultats oposades al llarg d'aquest últim trimestre del curs 2019/2020 i buscar i idear fórmules que facilitin l'aprenentatge dels estudiants en els diferents escenaris que podem viure durant el proper curs, s'han modificat les dates d'inscripció, els cursos oferts i la distribució de places per a adequar-los a les demandes educatives que l'actual situació requereix.

      El termini d'inscripció començarà l'1 de juny i finalitzarà el 20 de juny de 2020 (ambdós inclosos).

FSIE-CAT DEMANA LA DIMISSIÓ DEL CONSELLER BARGALLÓ

Cartell dimissió Bargalló FSIE CAT 29 05 20 rev

FSIE-CAT valora molt negativament la gestió realitzada pel conseller Josep Bargalló en la reobertura dels centres educatius i demana la seva dimissió.


      Creiem que els sindicats teníem molt a dir en el disseny del Pla d’Obertura de Centres presentat unilateralment pel Departament d’Educació, fet que ha provocat que el conseller no hagi aprofitat l’experiència i sentit comú dels qui treballem dia a dia en els centres educatius. 

      Estem convençuts, i així el temps ho dirà, que obrir els centres aquest dilluns 1 de juny posarà en risc a tota la comunicat educativa; docents, PAS, alumnes i les seves famílies. Les treballadores i treballadors dels centres no han estat formats en prevenció de riscos laborals en relació al Covid-19.

     Al mateix temps, els centres no han tingut temps d’adaptar els seus Plans de Prevenció amb el corresponent assessorament expert ni tampoc s’han pogut aprovar pels representants dels treballadors. No entenem perquè no s’han realitzat els tests i proves necessàries per al Covid-19 a les treballadores i treballadors i als alumnes dels centres: no és suficient amb signar una declaració responsable. 

 

 

Documents relacionats:

PDF LOGONota de premsa

FSIE POSA ÈMFASI EN LA IMPORTANT LABOR EDUCATIVA DE L'ETAPA D'INFANTIL AMB LA SEVA CAMPANYA D'ESCOLARITZACIÓ

Cartel A3 Centre Privat     Amb la tornada gradual a la normalitat i coincidint amb la reobertura esglaonada dels processos d'escolarització en les Comunitats Autònomes, FSIE ha llançat un any més la seva Campanya d'Escolarització en centres privats d'Educació Infantil, de 0 a 3 anys, amb l'objectiu de mostrar el seu suport tant als professionals i centres com a la llibertat d'elecció de les famílies.
     Sota el lema “La importància dels primers passos”, FSIE vol també posar especial èmfasi en la rellevància que aquesta etapa té en el desenvolupament i en el futur dels més petits.
     L'actual crisi sanitària ha posat en relleu el paper essencial de l'Educació Infantil com a servei fonamental i d'indubtable valor a la societat per al desenvolupament dels nens i la conciliació de la vida familiar.
    Des de FSIE, volem aprofitar l'oportunitat per a, una vegada més, sol·licitar al Govern i a les Administracions Públiques que reconeguin la seva funció educativa, més enllà del seu caràcter assistencial, i que adoptin les mesures que siguin necessàries per a pal·liar els efectes de la crisi per coronavirus i garantir la continuïtat dels centres, així com tots els seus llocs de treball.
    En data d'avui l'impacte en les plantilles, compostes per dones en més d'un 90%, ha estat demolidor amb milers d'acomiadaments i afectades per ERTOS sense que hagi estat beneficiari específic de cap de les mesures econòmiques aprovades fins ara.
    FSIE vol a més reconèixer i agrair als professionals que exerceixen la seva labor en aquests centres el seu compromís i implicació per a oferir la millor educació i atenció a les nostres nenes i nens en anys tan claus per al seu desenvolupament.

 

Documents relacionats:

Cartell Campanya Escolarització 2020


 

PRESENTAT EL PLA D'OBERTURA DE CENTRES EDUCATIUS EN FASE 2

      web fase2Ahir es va presentar el Pla d'Obertura de Centres Educatius en Fase 2, on es detalla la finalització del curs 2019-2020 i una prèvia pel que fa a l'organització dels centres i els estudis per al proper curs 2020-2021.
      Sintetitzant, pel que fa a les condicions d’obertura de centres educatius:
        - Els centres educatius obriran el proper 1 de juny de 2020.
      - Serà aplicable a les regions sanitàries que estiguin en Fase 2. En l’àrea metropolitana de Barcelona s’obriran el proper 8 de juny, sempre que es trobin en Fase 2.
         - El curs finalitzarà el 19 de juny, tal i com estava previst.

 

        El Departament no va fer arribar als sindicats aquest Pla d’Obertura i denunciem la manca de diàleg en l’elaboració del document. El Conseller informa que en aquests moments, en comissió paritària, el Govern està negociant amb els sindicats majoritaris els elements de salut laboral que afecten al personal docent i no docent.

 

     Els Centres educatius reobriran per oferir suport lectiu i d’orientació a l'alumnat i a les famílies, no per fer classes. Des de FSIE-CAT ceiem que s’està utilitzant al professorat per a facilitar la conciliació familiar i laboral:

NO ÉS LA NOSTRA FUNCIÓ NI LA NOSTRA PROFESSIÓ

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 49 convidats/des i cap membre en línia

 

FORMACIÓ ONLINE JUNY 2020
p1

 

oasispertotlany