ESCOLA INCLUSIVA VS ESCOLA ESPECIAL

FSIE ORGANITZA EN COL·LABORACIÓ AMB EL CEDD

LA JORNADA “EDUCACIÓ ESPECIAL I ORDINÀRIA A DEBAT”


       La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament i el Consell Espanyol per a la Defensa de la Discapacitat i la Dependència organitzen una Jornada en la qual es debatrà l'Educació Especial enfront de l'Ordinària. L'esdeveniment es durà a terme en format online i tindrà lloc el pròxim 28 de setembre a les 18.00h.
       
      La benvinguda serà a càrrec de Javier Muñoyerro, Secretari General de FSIE, i serà el Vicepresident Executiu del CEDD, Iñigo Allí, qui assumirà les funcions de moderador del debat. En aquest debat intervindran experts en els dos models educatius com Efrén Carbonell Paret (Director de ASPASIM), Juan Carlos López (Director del Col·legi Sant Rafael de la Selva del Camp) i Noemí Sativeri (Plataforma Catalana per l'Escola Inclusiva) per part de l'educació ordinària i Julián Ruiz Ruiz (President de ANCEE), Luis Rojo (Plataforma Educació Inclusiva si, Especial també) i M. Esther Jiménez Márquez (FSIE) per l'educació especial.
       
       Aquest debat pretén donar visibilitat i oferir perspectiva sobre una de les qüestions més complexes que han d'afrontar les famílies amb un menor amb discapacitat en etapa escolar; quina és l'opció educativa millor per a ell o ella? Per a participar en l'esdeveniment és necessari enviar un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

PRESENTAT EL PLA D'ACTUACIÓ PER AL CURS 2020-2021

Face webEL DEPARTAMENT PRESENTA EL PLA D’ACTUACIÓ PER AL CURS 2020-2021 PER A CENTRES EDUCATIUS EN EL MARC DE LA PANDÈMIA PER COVID-19

 

     Segons el Departament, la salut dels alumnes, docents i altres persones treballadores dels centres educatius és una prioritat per als Departaments d’Educació i de Salut. Totes les mesures estan adreçades a reduir la transmissió del virus i a millorar la traçabilitat de casos i contactes.

 

      Per altra banda, indica que cada centre escolar tindrà un protocol molt clar d’actuació en cas de detectar una sospita de cas que ha d’incloure la ràpida coordinació entre els serveis territorials d’Educació i de salut pública.”

 

      Finalment, es proposa que les primeres setmanes es realitzin activitats que permetin adaptació progressiva de l’alumnat al nou curs i es recomana que pares i mares només accedeixin a l’interior del recinte escolar en el cas que ho indiqui el personal del centre, com pot ser l’acompanyament en l’adaptació de P3 o al 1r Cicle d’Educació Infantil, seguint totes les mesures de protecció establertes, utilitzant mascareta i sempre mantenint la distància de seguretat.”

 

      Segons FSIE-CAT, el Departament segueix derivant la darrera responsabilitat a les titularitats i seguim lamentant que no s’hagi apostat finalment per reduir les ràtios, tal i com inicialment sí es va comunicar. Aquesta decisió determinarà en els propers dies, un cop s'acabin les negociacions amb els sindicats, que l’increment de plantilles sigui molt menor que el previst i necessari.

 

Documents relacionats:

PDF LOGOResum FSIE-CAT_Pla Escoles

PDF LOGOPla íntegre Departament

 

EL DEPARTAMENT FACILITA LES INSTRUCCIONS PER A L'INICI DEL CURS ESCOLAR 2020-2021

instruccions curs 2020 21    Segons el Departament d'Educació, l’evolució actual de la pandèmia fa preveure un escenari d’inici de curs al setembre d’una certa normalitat pel que fa als aspectes organitzatius i la planificació general dels grups d’alumnes s’haurà d’ajustar als criteris habituals d’organització del centre.
    Des de FSIE-CAT criem que el Departament ha trigat molt en fer arribar unes instruccions senzilles que no aporten pràcticament cap novetat i que es segueix derivant la darrera responsabilitat a les titularitats pel que fa a l'organtizació i a la gestió de les mesures de seguretat. Està clar que durant aquestes darreres setmanes s'han preparat molt més les seves aparicions als diferents mitjans de comunicació que no pas l'elaboració de les instruccións que afectaran a tota la comunitat educativa durant el proper curs escolar.
    Lamentem que no s’hagi apostat finalment per reduir les ràtios, tal i com inicialment sí es va comunicar, ja que aquesta decisió determinarà que l’increment de plantilles sigui molt menor que el previst i necessari. No obstant, haurem de seguir esperant noves instruccions pel que fa a la provisió de plantilles, així com la gestió de les mesures de prevenció i salut que haurien de donar orientacions pel que fa a la situació laboral de les treballadores i treballadors que són especialment sensibles.

Documents relacionats:

PDF LOGO Instruccions originals

PDF LOGO Resum FSIE-CAT

EL SECTOR DE L'EDUCACIÓ INFANTIL 0-3 RECLAMA MESURES URGENTS PER A GARANTIR EL SEU SOSTENIMENT

comunicat conjuntEl sector de l'Educació Infantil 0-3 reclama mesures
urgents per a garantir el seu sosteniment

 

    Les organitzacions patronals ACADE, CECEI, EyG, CECE, FCIC, SALVEM 0-3, i les organitzacions sindicals CCOO, FeSP-UGT, FSIE i USO, integrants de la Mesa Negociadora del XII Conveni Col·lectiu d'Àmbit Estatal de centres d'Assistència i Educació Infantil, han signat una Declaració Conjunta en la qual es posa de manifest la seva preocupació per la situació del sector en el context del COVID-19.

 

    Sol·licitem que es constitueixi una mesa sectorial del'Educació Infantil que serveixi per a negociar, ara i en el futur, les qüestions específiques del sector.

 

Documents relacionats:

PDF LOGO Nota de premsa

EL DEPARTAMENT INCORPORA NOVES MESURES EN LA FASE 3, UN COP ESCOLTADES LES AUTORITATS SANITÀRIES

fase 3EL DEPARTAMENT INCORPORA NOVES MESURES UN COP
ESCOLTADES LES AUTORITATS SANITÀRIES


    El Departament d'Educació estableix noves orientacions pel que fa al distanciament físic i l’ús de materials a l’educació infantil (1-6 anys) i incrementa la ràtio en el 1r cicle d'Educació Infantil fins als 10 alumnes per grup.

POSICIONAMENT DE FSIE-CAT


El Departament recull la dificultat de mantenir permanentment la distància física durant tota la jornada i de preservar i individualitzar l’ús de materials en l’etapa d’educació infantil, d’1 a 6 anys.
El Departament s’ha limitat a reproduir les instruccions donades ahir pel Ministerio de Sanidad.
Es segueix delegant a les titularitats la responsabilitat última en cas de possibles infeccions.
Es confirma que és impossible mantenir la distància i la seguretat amb nens petits.


Els Delegats de Prevenció heu de vetllar per a que es compleixin les mínimes condicions de seguretat per a desenvolupar amb garanties la tasca docent.


Ens utilitzen per a facilitar la conciliació familiar i laboral:
NO ÉS LA NOSTRA FUNCIÓ NI LA NOSTRA PROFESSIÓ

 

Documents adjunts:

PDF LOGOModificació Pla d'Obertura_Fase_3

 

calendari escolar 19 20 banner web

 

 

 

 

tapa web17

taules banner web

 

text integre banner web

 

 

 

Hi ha 432 convidats/des i cap membre en línia

 

cartell web octubre 2020
p1

 

oasispertotlany